Frank Ådahl

1993 bildade Simon Ådahl coverbandet Instant Hits. Gruppen, Frank och Simon samt Johan Fransson på trummor och Patrik Lindell på gitarr, turnerade hela våren runt om i Sverige. Under sommaren -93 agerade grabbarna kompband åt Carola på hennes 10-årsjubileumsturné som artist.

Hösten -93 fick Frank förfrågan från Lasse Lindbom att vikariera för Micke Boylos i The Husbands, Lasses eget band. Frank har under sina 8 år(!) i bandet varit med och kompat en stor del av den svenska artisteliten.

Sommaren 1994 fick Frank erbjudandet att göra den svenska rösten på Disneys "Lejonkungen". Som lejonet Simba har Frank blivit beskådad av ca 2 miljoner svenskar. Den rosa lilla grisen Mumfie samt den alerte pingvinen Hubbe har också begagnat sig av Franks röst.

1996 deltog Frank i svenska schlageruttagningen med sången "Tårar från himlen" tillsammans med pianisten Magnus Spångberg

Som upphovsman har Frank lyckats få med bidrag i 1998 års melodifestival med sången "Kärleken finns överallt". Detta bidrag framfördes av Helen Eriksson. Frank har ett fortlöpande samarbete med många av landets nya låtskrivare, både som text- och musikförfattare.

Sommaren 1998 tillbringades på turné med bland annat Stefan Andersson och Jenny Öhlund. I september var det dock dags för Musikmakarna att komma igång med sitt första skolår.

- En av mina största utmaningar! Det är alltid lite skrämmande att vara med om att dra igång något nytt, menar Frank.

nästa sida...>>>

 


Foto: Peo Hedin

Bilder


www.myspace.com/frankadahl - Köp skivor här!!

Hem Ådahl Frank Simon Kontakt Gästbok, öpnnas i nytt fönster! Låtar Spelningar/Framträdanden Bilder